Hubert Urbański

Panowie

hubert-urbanski

Hubert Urbański jest jednym z najbardziej popularnych prezenterów telewizyjnych w kraju. Przez długi czas związany z telewizją TVN, potem z TVP 2. Prowadził takie hity telewizyjne jak „Taniec z Gwiazdami”, „Bitwa na Głosy” czy uwielbiany przez widzów format „Milionerzy”. Doskonały konferansjer wielu uroczystych gal dla renomowanych światowych i polskich marek.

Biografia

Od 1994 do 1995 pracował w Radiu ZET. Następnie przeniósł się do Radia Kolor, gdzie pracował do 1998. Przez rok pracował w Radiu Tok FM. Pracę w telewizji rozpoczął od prowadzenia programu Antena w TVP. Następnie w Polsacie prowadził teleturniej Piramida. Od 1999 pracował w stacji TVN, gdzie był gospodarzem: reality show Jestem jaki jestem, widowiska rozrywkowego Dla ciebie wszystko, reality show Wyprawa Robinson, show Taniec z gwiazdami (przy pierwszej edycji wspólnie z Magdą Mołek, w kolejnych czterech partnerowała mu Katarzyna Skrzynecka) oraz teleturnieju Milionerzy.

Filmografia

1996: Bar Atlantic jako spiker (głos)
2000-2001: Miasteczko jako on sam (prowadzący Milionerów)
2002: Król przedmieścia jako on sam (głos)
2002-2003: Kasia i Tomek jako doradca podatkowy Kasi i Tomka
2004: Vinci jako prowadzący licytację, będącą punktem kluczowym rozwoju fabuły filmu
2011: Czas honoru jako pułkownik Mieczysław Skotnicki

Nagrody

2000: Wiktor w kategorii odkrycie telewizyjne roku.
2000: nagroda czasopisma Elle w kategorii odkrycie roku.
2000: Telekamera w plebiscycie czytelników (kategoria teleturnieje i gry).
2001: Telekamera w plebiscycie czytelników (kategoria teleturnieje i gry).
2006: 6. miejsce na liście najbardziej popularnych gwiazd polskiego show-biznesu – ranking miesięcznika Forbes.
2006: Złote Dzioby Radia WAWA w kategorii Wydarzenia Roku.
2006: 2. miejsce wraz z Katarzyną Skrzynecką w plebiscycie Telekamery w kategorii Rozrywka.
2007 roku, w tym samym plebiscycie, wspólnie z Katarzyną Skrzynecką zajął trzecie miejsce.